Ventolin

Ventolin er en astmainnhalator som avlaster akutte symptomer på astma. Inhalatoren inneholder salbutamol, en aktiv ingrediens som reduserer forstyrrelsen i luftveiene som forårsaker astma.

Superdrug Online Doctor driver en rask og praktisk gjentatt reseptbelagte tjeneste, slik at du kan bestille din Ventolin inhalator online. Når du legger inn bestillingen, vil vi be deg om å fylle ut et kort spørreskjema om astma. En av våre leger vil gjennomgå bestillingen din og sjekke om du kan fortsette behandlingen med en salbutamolinhalator som Ventolin.

Kan jeg kjøpe Ventolin online?

Ventolin er tilgjengelig for kjøp fra mange nettapoteker, forutsatt at du har resept fra din lege.

Hvis du ikke har resept, kan du bruke en godkjent online lege tjeneste som Superdrug Online Doctor for å få en gjentatte resept online.

Pass på nettapoteker som selger Ventolin uten resept. Det er viktig at en lege vurderer tilstanden din før du legger en bestilling og apotek som selger inhalatoren uten resept, bryter loven.

Kjøpe fra slike apotek bærer risikoen for å motta falsk eller forfalsket mekling som kan skade helsen din.

Kan jeg kjøpe Ventolin over disken?

Ventolin er reseptbelagt medisin. Det er viktig at en lege vurderer symptomene dine og diagnostiserer tilstanden din før du bruker Ventolin for første gang. Ventolin er derfor ikke tilgjengelig for kjøp over disken.

Hvis du har brukt Ventolin i minst tre måneder og funnet ut at tilstanden din er stabil, kan du bruke Superdrug Online Doctor til å bestille en gjentatt forsyning av inhalatoren. Vårt klikk og samle tjeneste lar deg samle medisiner fra et Superdrug-apotek nær deg.

En av våre elektroniske leger vil gjennomgå bestillingen din og finne ut om du kan fortsette behandlingen med Ventolin før du utsteder resept.

Salbutamol inhalator og Ventolin – hva er forskjellen?

Den aktive ingrediensen i Ventolin er salbutamol. Salbutamol er tilgjengelig som en generisk medisinering, noe som betyr at den ikke selges under et merkenavn.

Salbutamol inhalatoren inneholder samme medikament, og det fungerer på samme måte som Ventolin inhalatoren, men er tilgjengelig til en lavere pris.

Vær oppmerksom når du bestiller salbutamol: Vi kan bruke en rekke produsenter for å gi deg medisinen i tide.

Salbutamol

Den aktive ingrediensen i Ventolin inhalatoren er et stoff som kalles salbutamol, som også selges som generisk medisinering (som betyr at den selges under navnet “salbutamol” i stedet for et merkenavn).

Det innåndes direkte inn i lungene, og det bidrar til å redusere astmasymptomene innen fem til tjue minutter med innånding. Salbutamol slapper av musklene i luftveiene og åpner luftveiene, noe som gjør det enklere for deg å puste.

Du må bruke Ventolin inhalatoren når du opplever symptomer som pusteproblemer, men du kan også bruke den når du vet at du vil bli utsatt for astma triggere. Dette kan være tilfelle hvis du vet at du vil bli utsatt for noe som utløser allergisk astma (for eksempel: dyrehår, støv eller pollen). Personer som lider av treningsinducert astma, kan bruke en salbutamolinhalator som Ventolin før idrett, for å forhindre symptomer.

Standarddosen av salbutamol for lindrende symptomer består av 1-2 puffer (som inneholder 100-200 mikrogram salbutamol).

Ventolin og salbutamol – hvorfor er det en prisforskjell?

Mens Ventolin og salbutamol inneholder samme medisin, varierer de i pris. Prisen for de to inhalatorene er forskjellig da Ventolin er en merket medisinering. Ventolin er tilgjengelig til en pris på £ 24 for to inhalatorer, mens salbutamol er tilgjengelig til en lavere pris på £ 19 for to inhalatorer.

Hvilken dosering trenger jeg?

Hver puff av Ventolin du tar inneholder 100mcg salbutamol, den aktive ingrediensen i Ventolin. Legen din vil gi deg råd om hvordan du bruker inhalatoren, men 1 – 2 puffer er vanligvis tilstrekkelig.

Hvis du finner ut at du må bruke Ventolin-inhalatoren oftere, snakk med legen din. Hvis du får symptomer oftere, kan dette være et tegn på at astma blir verre og at medisinen din må vurderes.

Hva er forskjellen mellom Ventolin-inhalatoren og salbutamolinhalatoren?

Både Ventolin-inhalatoren og salbutamolinhalatoren inneholder samme aktive ingrediens og fungerer på samme måte. Ventolin er en merket medisin, mens salbutamol inhalatorer er en generell versjon av Ventolin. Begge brukes på samme måte og kan forårsake de samme bivirkningene.

Kan Ventolin forårsake trøst?

Ventolin forårsaker ikke soppinfeksjoner. Hvis du opplever tynnhet i munnen og også bruker en steroidinhalator, er det sannsynlig at denne bivirkningen skyldes din preventer inhalator i stedet for Ventolin.

Er Ventolin bare brukt til astma?

Ventolin brukes til å behandle akutte astmasymptomer, og det er også foreskrevet for pasienter som lider av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL). Vær oppmerksom på at Superdrug Online Doctor kun kan foreskrive Ventolin for astma.

Kan Ventolin brukes til hoste?

Du kan kun bruke Ventolin hvis du har blitt diagnostisert av en lege, og hvis du har blitt foreskrevet Ventolin. Hvis hosten din er et astmasymtom, kan du bruke inhalatoren til å få lindring.

Superdrugs online-leger kan ikke foreskrive Ventolin for behandling av brystinfeksjoner eller hoste forårsaket av annet enn astma (eller KOL).

Kan Ventolin brukes under graviditet eller når du ammer?

Hvis du prøver for en baby, gravid eller amming, må du spørre legen din for råd om hvordan du skal håndtere astma. Din lege vil kunne fortelle deg om du kan fortsette å bruke din nåværende medisiner, inkludert Ventolin.

Bruker inhalatoren din vekt?

Verken vekttap eller vektøkning er kjente bivirkninger av salbutamol. Bruk av inhalatoren har ingen innvirkning på vekten din,

Er ventolin en steroid?

Ventolin inneholder salbutamol, en bronkodilator. Det inneholder ikke noen steroider.