Neurontin

Neurontin, også kjent som gabapentin, er et antikonvulsiv middel som ble utviklet spesielt for epilepsi. I de senere årene har Neurontin vist seg å være også effektiv for andre sykdommer som å lindre personer med fibromyalgiforhold eller personer som opplever kronisk nevropatisk smerte på grunn av postherpetisk neuralgi, også kjent som smerte og diabetisk nevropati etter kirsebær.

Hva er Gabapentin (Neurontin)?

Det er et legemiddel som brukes sammen med andre medisiner for å forebygge og kontrollere anfall. Det brukes også til å lindre nervesmerter etter helvedesild (en smertefull utslett på grunn av herpes zoster-infeksjon) hos voksne. Det er kjent som et antikonvulsivt eller antiepileptisk legemiddel.

Hvordan bruke Gabapentin

Les medisineringsveiledningen og, hvis tilgjengelig, pasientens informasjonsvedlegg gitt av apoteket før du begynner å ta gabapentin, og hver gang du får påfylling. Kontakt lege eller apotek dersom du har noen spørsmål.

Ta denne medisinen i munnen med eller uten mat som beskrevet av legen din. Dosering er basert på din medisinske tilstand og respons på behandling. For barn er doseringen også basert på vekt.

Hvis du tar tablettene og legen din instruerer deg til å dele tabletten i halvparten, ta den andre halvtabletten ved neste planlagte dose. Kast ut halvparten av tabletter hvis de ikke brukes i flere dager etter at de er delt. Hvis du tar kapslene, svelg dem hele med rikelig med vann.

Det er svært viktig å følge legen din doseringsanvisning nøyaktig. I løpet av de første dagene av behandlingen, kan legen din gradvis øke dosen din slik at kroppen din kan tilpasse seg medisinen. For å minimere bivirkninger, ta den aller første dosen ved sengetid.

Ta denne medisinen regelmessig for å få mest mulig nytte av det. Dette stoffet virker best når mengden medisin i kroppen din holdes på et konstant nivå. Ta derfor gabapentin med jevne mellomrom på samme tid (er) hver dag. Hvis du tar denne medisinen 3 ganger daglig for å kontrollere anfall, ikke la mer enn 12 timer passere mellom doser fordi anfallene dine kan øke.

Hva er Neurontin?

Neurontin, også kjent som gabapentin, er et antikonvulsiv middel som ble utviklet spesielt for epilepsi. I de senere årene har Neurontin vist seg å være også effektiv for andre sykdommer som å lindre personer med fibromyalgiforhold eller personer som opplever kronisk nevropatisk smerte på grunn av postherpetisk neuralgi, også kjent som smerte og diabetisk nevropati etter kirsebær. Bortsett fra det, er neurontin nå også brukt som medisin for å behandle migrene.

Virkningsmekanismen for neurontin er gjennom bindingen av de aktive ingrediensene på kalsiumkanalene som er tilstede i nervecellene i ryggmargen og hjernen. Som et resultat er det frigjøring av flere nevrotransmittere som hjelper til med å lede meldinger mellom nervecellene.

Spesifikt hindrer nevontin eller gabapentin frigivelsen av glutamat som er en nevrotransmitter som overfører hovedsakelig smertesignaler til hjernen og nervesystemet. Ved å redusere mengden glutamat, er smerten på grunn av nevropatisk smerte fra en skade i nervefunksjonene svært redusert.